Cursussen

Stijldansen

Stijldansen, de naam doet iets oudbolligs vermoeden, maar niets is minder waar! Van Salsa tot Argentijnse tango, van Chachacha tot Lindy Hop. Stuk voor stuk leuk om te doen en natuurlijk dans je op de muziekhits van nu. Heb je een beginnerscursus gedaan dan heb je daar heel je leven iets aan. Uiteraard kun je ook van dansen je hobby maken. Je kunt terecht van basis tot topklasse, van fun tot fanatiek. Een cursus bestaat uit 30 lessen van anderhalf uur. De cursussen worden ingedeeld op leeftijd, junioren, sfeerparen (volwassenen).

Lesgeld voor de stijldanscursussen bedraagt vanaf 1 september 2021 € 255 voor 30 lessen, bij betaling in één keer. Bij betaling in termijnen kan gekozen worden voor 2 maal € 130,00 4 maal € 70,00 of 8 maal € 40,00

Theaterdans

Door de jarenlange ervaring met theatershow hebben we in de dansschool een enorm brok ervaring met theaterdans. Niet te vangen in één dansritme of verhaal. Alles kan en alles mag. Muziek van Björk of Lady Gaga, uit oude of nieuwe films, maar ook van klassieke meesters komt langs. Allemaal met één doel: dansend theater maken. Zowel voor kids als voor volwassenen. Een cursus bestaat uit 30 lessen van een uur.

Lesgeld voor de theaterdans cursussen bedraagt € 255,00 voor 30 lessen van één uur. Bij betaling in één keer. Bij betaling in termijnen kan gekozen worden voor 2 maal €135,00, 4 maal € 67,50 of 8 maal € 40,00

Klap eens in je handjes

We kennen allemaal het liedje “Klap eens in je handjes”. Al vanaf de geboorte geniet een kindje van het geluid van jouw (zang)stem, bewegen en massagespelletjes. Als ze ouder worden genieten ze van de bewegingen en gebaren die bij bepaalde liedjes horen en kopiëren jouw gedrag. Een jong kind staat dus van nature open voor muziek en beweging. En wat is er heerlijker dan samen met je kleintje genieten van muziek maken, muziek luisteren, dansen en bewegen!

Bij de cursus Klap eens in je handjes gaan we in een groep van maximaal 12 kinderen met hun ouder/verzorger met muziek aan de slag. We doen spelletjes, luisteren naar muziek, bewegen en dansen. We gaan ervaren hoe leuk het is zelf geluiden te kunnen maken met ons lichaam. En we gaan aan de slag met muziekinstrumenten. Hoe klinkt regen? Kunnen we harde geluiden maken? Of juist hele zachte? Hoe klinkt het als met je vingers op een trommelt tikt? En met een stokje? We zingen en gebaren liedjes over dieren, het weer, en over onszelf.

Ieniemienies, Kiddies, Kidsswing

Op een speelse wijze ontdekt het kind zijn bewegingsmogelijkheden. We werken aan algemene dansvorming en muzikale vorming. Een ontdekkingsreis voor het kind in de wereld van muziek, beweging en creativiteit. Een cursus bestaat uit 30 lessen van drie kwartier.

Ieniemienies – 3 t/m 4 jaar
Kiddies – 5 t/m 7 jaar
Kidsswing – 7 t/m 12 jaar

De cursussen voor kinderen ( lessen van drie kwartier ) bedragen € 235,00.
Bij een betaling in termijnen kan gekozen worden voor 2 maal € 125, of 4 maal € 67,50.

Zumba

Zumba is hot en Zumba® is leuk. Maar Zumba® is ook goed voor je lijf, so…let’s Zumba®! Laat je verleiden en swing mee op Latijns Amerikaanse ritmes. De bewegingen zijn makkelijk te volgen en Zumba® is een zeer effectieve calorieverbrander met heel veel plezier dus… Join the Party! bij Jac.Danst wordt Zumba® gegeven door Glenn van Gils (gecertificeerde Zumba® instructrice). Een cursus bestaat uit 15 lessen van een uur.

Lesgeld voor de Zumba® cursussen bedraagt
€ 135,00 voor 15 lessen bij betaling in één keer.
Bij betaling in termijnen kan gekozen worden voor  2 maal € 70,00 of vier maal € 40,00

Streetdance

Streetdance is lekker sportief en superfun! Dansen zoals in jouw favoriete videoclips.Streetdance is ontstaan in het New York van de jaren 80 waar vooral in de achterbuurten veel op straat werd gedanst. In Europa brak streetdance eind jaren 90 door en had veel invloed op mode, videoclips, grafitti en dj’s. Streetdance is bouncen op de beat en wordt vooral gedanst op hip hop en R&B muziek. Een cursus bestaat uit 30 lessen van een uur.

Lesgeld voor de streetdance cursussen bedraagt € 235,00 voor 30 lessen bij betaling in één keer. Bij betaling in termijnen kan gekozen worden voor 2 maal € 125,00, 4 maal € 60,00 of 8 maal € 35,00.

Argetijnse Tango

Een van de meest spannende dansen uit ons programma.

Al in de periode 1890-1900, toen ook de eerste tangomuziek van betekenis in Buenos Aires ontstond, gingen mensen ’s avonds naar zaaltjes, cafés of bordelen, of gewoon naar een hoek van twee kruisende straten, om te dansen. In die begintijd waren het vooral de mannen die samen bepaalde danspassen bedachten en uitprobeerden, in stijlen die orillero of canyengue werden genoemd. Zij werden hierbij slechts begeleid door twee muzikanten met een gitaar, fluit of viool. Niet zelden leidde een tango tot ruzie en messentrekkerij.

Dit seizoen beginnen we met een speciale cursus voor deze dans. De spannende moves, de geweldige muziek en het hele karakter van deze dans maken het tot een van de populairste dansen ter wereld. De cursus wordt gegeven op zaterdagavond om 18.00 uur.

Lesgeld voor de Argentijnse tango cursussen bedraagt € 210,00 voor 30 lessen bij betaling in één keer. Bij betaling in termijnen kan gekozen worden voor 2 maal € 115,00, 4 maal € 55,00 of 8 maal € 30,00

Salsa

Lekker swingen op Zuid Amerikaanse klanken, waan je in een warm oord en dans het vuur uit je schoenen. Salsa is een verzamelnaam voor een aantal Zuid Amerikaanse dansen. De cursus start met de Bachatta, maar al in de eerste les komen de eerste basisprincipes van dé Salsa aan bod. Ook voor gevorderden hebben we voldoende mogelijkheden. Een cursus bestaat uit 15 lessen van een uur.

Lesgeld voor de salsa / bacahatta cursussen bedraagt
€ 130 voor 15 lessen bij betaling in één keer.
Bij betaling in termijnen kan gekozen worden voor 2 maal € 70,00 of  4 maal € 37,50.

Lindy Hop

Binnenkort beginnen we weer met een nieuwe cursus Lindy Hop.

lindy Hop is een dans uit de jaren twintig en ligt aan de basis van enorm veel huidige dansen en kan zich de laatste tijd verheugen op een opleving in de interesse in deze vrolijke dansstijl.

De les wordt gegeven op dinsdagavond om 21.00 uur.

De kosten voor een cursus Lindy Hop bedragen € 135,00 voor een cursus van 15 lessen. Dat kan ook in termijnen betaald worden. Dat zou dan 2 termijnen van € 72,50 zijn.

Tapdance

In die oude films waar Fred Astaire en Ginger Rogers over de vloer zweefden al tappend en draaiend, dat gaan we proberen voor elkaar te krijgen. Op maandagavond beginnen we vanaf 19 september aanstaande om 21.00 uur met een danscursus tappen.

Put on your Mary Jane’s en hit the Floor.

een tapdance cursus kost € 130 voor 15 lessen van een uur. U kunt ook in termijnen betalen. Dat kan in 2 termijnen van € 70,00 of 4 van € 37,50.

Breakdance

Breakdance is een combinatie van Hip Hop, Streetdance, Coole moves op vette muziek. Breakdance is ontstaan eind jaren 70 in de zwarte achterstandswijken van New York. DJ’s begonnen platen te mixen, scratchen, en breaks eindeloos door te draaien. Breakdance ontstond om te kunnen dansen op deze nieuwe muziekstijl, die eerst bekend stond als electro en zich later ontwikkelde tot Hip Hop en Rap. Een cursus bestaat uit 30 lessen van een uur. De breakdance lessen worden gegeven op zaterdagochtend om 11.00 uur.

Lesgeld voor de breakdance cursussen bedraagt
€ 225,00 voor 30 lessen bij betaling in één keer. Bij betaling in termijnen kan gekozen worden voor 2 maal € 120,00,  4 maal € 60,00