Jac. van den Elshout

Al sinds 1979 ben ik werkzaam als zelfstandig dansleraar. Na een pedagogische opleiding heb ik een opleiding gevolgd bij de F.D.O. (Federatie Dansleraren Opleidingen ) Ik volgde die opleiding bij dhr. en mevr. Bronmeijer. In 1980 vertrok ik naar Londen waar ik les heb genomen bij de Imperial society of teachers of Dancing waarvan ik sinds die tijd member ben.

Aanvankelijk combineerde ik die studie, de werkzaamheden als onderwijzer en de dansschool. Na tien jaar heb ik de keuze gemaakt om mij volledig te concentreren op de dansschool. De dansschool heette aanvankelijk nog heel braaf Dansschool Jac. van den Elshout maar na een bepaalde periode bleek dat de mensen bij Jac. dansten. Vandaar dat de naam langzaam maar zeker is veranderd in Jac. Danst. En dat doe ik nog steeds, ruim 40 jaar later, nog steeds met heel veel plezier.

Jac

Gwenny van Gils

Als klein meisje was ik al dol op dansen, ik volgde balletlessen en naarmate ik ouder werd volgde ik streetdance en daarna stijldansen.

Tijdens mijn studie op de Pabo gaf ik al dans en zwemlessen aan kinderen maar ik was verder zelf niet bezig met dansen totdat ik iemand zag Paaldansen. Ik was meteen verkocht en ben toen begonnen met lessen paaldansen ik vond het zo leuk dat ik 2 jaar een opleiding volgde bij de Paaldansacademy om docent te worden. Ik ben mij toen gaan focussen op Paaldansen Burlesque en Chairdance en heb verschillende opleidingen en trainingen gevolgd en gegeven. Gedanst op grote evenementen in binnen en buitenland. Totdat een collega mij vroeg of ik Zumba bij hun op de dansschool wilde geven, ik heb in 2009 de instructeurs opleiding van Zumba Fitness gevolgd. Nog geen jaar later ben ik naar Amerika gegaan om daar de papieren te halen voor Zumba Kids, Zumba Toning, Zumba Gold.

Nog geen half jaar later nam ik ontslag en heb ik van mijn hobby mijn baan gemaakt. Nu 10 jaar later ben ik daar nog steeds heel dankbaar voor geweest. Door de jaren heen heb ik diverse opleidingen en workshops gevolgd waardoor ik veel verschillende lessen geef hierdoor blijft het voor mij ook leuk en is iedere dag weer anders.