Stijldansen

Stijldansen, de naam doet iets oudbolligs vermoeden, maar niets is minder waar! Van Salsa tot Argentijnse tango, van Chachacha tot Lindy Hop. Stuk voor stuk leuk om te doen en natuurlijk dans je op de muziekhits van nu. Heb je een beginnerscursus gedaan dan heb je daar heel je leven iets aan. Uiteraard kun je ook van dansen je hobby maken. Je kunt terecht van basis tot topklasse, van fun tot fanatiek. Een cursus bestaat uit 28 lessen van anderhalf uur. De cursussen worden ingedeeld op leeftijd, junioren, sfeerparen (volwassenen).

Lesgeld voor de stijldanscursussen bedraagt vanaf 1 september 2023 € 265 voor 28 lessen, bij betaling in één keer. Bij betaling in termijnen kan gekozen worden voor 2 maal € 140,00 4 maal € 80,00 of 8 maal € 50,00

De komende theaterproductie waar op dit moment hard aan gewerkt wordt.

Theaterdans

Door de jarenlange ervaring met theatershow hebben we in de dansschool een enorm brok ervaring met theaterdans. Niet te vangen in één dansritme of verhaal. Alles kan en alles mag. Muziek van Björk of Lady Gaga, uit oude of nieuwe films, maar ook van klassieke meesters komt langs. Allemaal met één doel: dansend theater maken. Zowel voor kids als voor volwassenen. Een cursus bestaat uit 28 lessen van een uur.

Lesgeld voor de theaterdans cursussen bedraagt € 260,00 voor 28 lessen van één uur. Bij betaling in één keer. Bij betaling in termijnen kan gekozen worden voor 2 maal €135,00, 4 maal € 72,50 of 8 maal € 45,00

LADIES FIT

Streetdance

Streetdance is lekker sportief en superfun! Dansen zoals in jouw favoriete videoclips.Streetdance is ontstaan in het New York van de jaren 80 waar vooral in de achterbuurten veel op straat werd gedanst. In Europa brak streetdance eind jaren 90 door en had veel invloed op mode, videoclips, grafitti en dj’s. Streetdance is bouncen op de beat en wordt vooral gedanst op hip hop en R&B muziek. Een cursus bestaat uit 328lessen van een uur.

Lesgeld voor de streetdance cursussen bedraagt € 240,00 voor 28 lessen bij betaling in één keer. Bij betaling in termijnen kan gekozen worden voor 2 maal € 125,00, 4 maal € 65,00 of 8 maal € 45,00.

Argentijnse Tango

Een van de meest spannende dansen uit ons programma.

Al in de periode 1890-1900, toen ook de eerste tangomuziek van betekenis in Buenos Aires ontstond, gingen mensen ’s avonds naar zaaltjes, cafés of bordelen, of gewoon naar een hoek van twee kruisende straten, om te dansen. In die begintijd waren het vooral de mannen die samen bepaalde danspassen bedachten en uitprobeerden, in stijlen die orillero of canyengue werden genoemd. Zij werden hierbij slechts begeleid door twee muzikanten met een gitaar, fluit of viool. Niet zelden leidde een tango tot ruzie en messentrekkerij.

Dit seizoen beginnen we met een speciale cursus voor deze dans. De spannende moves, de geweldige muziek en het hele karakter van deze dans maken het tot een van de populairste dansen ter wereld. De cursus wordt gegeven op zaterdagavond om 18.00 uur.

Lesgeld voor de Argentijnse tango cursussen bedraagt € 235,00 voor 28 lessen bij betaling in één keer. Bij betaling in termijnen kan gekozen worden voor 2 maal € 125,00, 4 maal € 65,00 of 8 maal € 35,00

salsa,,een heerlijke intensieve manier om te bewegen.

Salsa

Lekker swingen op Zuid Amerikaanse klanken, waan je in een warm oord en dans het vuur uit je schoenen. Salsa is een verzamelnaam voor een aantal Zuid Amerikaanse dansen. De cursus start met de Bachatta, maar al in de eerste les komen de eerste basisprincipes van dé Salsa aan bod. Ook voor gevorderden hebben we voldoende mogelijkheden. Een cursus bestaat uit 14 lessen van een uur.

Lesgeld voor de salsa / bacahatta cursussen bedraagt
€ 135 voor 14 lessen bij betaling in één keer.
Bij betaling in termijnen kan gekozen worden voor 2 maal € 70,00 of  4 maal € 37,50.

Lindy Hop

Binnenkort beginnen we weer met een nieuwe cursus Lindy Hop.

lindy Hop is een dans uit de jaren twintig en ligt aan de basis van enorm veel huidige dansen en kan zich de laatste tijd verheugen op een opleving in de interesse in deze vrolijke dansstijl.

De les wordt gegeven op donderdagavond om 21.00 uur. De eerste les wordt gegeven op donderdag 11 januari 2024

De kosten voor een cursus Lindy Hop bedragen € 135,00 voor een cursus van 14 lessen. Dat kan ook in termijnen betaald worden. Dat zou dan 2 termijnen van € 72,50 zijn.

Tapdance

In die oude films waar Fred Astaire en Ginger Rogers over de vloer zweefden al tappend en draaiend, dat gaan we proberen voor elkaar te krijgen.

een tapdance cursus kost € 235,00 voor 28 lessen van een uur. U kunt ook in termijnen betalen. Dat kan in 2 termijnen van € 125,00 of 4 van € 65,00.

LadyAerobic en Bodyfit

Iedere woensdagochtend en vrijdagmiddag kun je bij ons terecht voor de cursus Lady Aerobic/Bodyfit. Lessen duren een uur en daarna is er tijd voor een gezellig kopje koffie.

deze cursussen worden per maand afgerekend. Het lidmaatschap bedraagt € 25,00 per maand. De eerste lessen beginnen weer vanaf woensdag 7 september.

Dansen op Maat

Iedere maandagmiddag staat Madeleine Benjert te poppelen om aan de slag te gaan met haar speciale groep. Een speciale cursus voor mensen met Alzheimer. Parkinson of Reuma. Een cursus die je de mogelijkheden van je lichaam laat verkennen zonder daarbij de beperkingen uit het oog te verliezen. Een gedeelte van de cursus wordt zittend gedanst en een gedeelte staand (als dat tot de mogelijkheden behoort)